Overzicht shows

honden flybalWij zijn een Flyball groep van de KC Assen. Het is fijn om te laten zien wat Flyball voor sport is voor zowel hond als baas. De hond zal zeker liefhebber zijn van ballen, om deze leuke balsport te kunnen doen. Het is mooi dat we weer uitgenodigd worden 2 september om demonstraties te laten zien.

Hoewel ze uit het Noorden van Nederland komen klinkt Pick ’n’ Shovel als een band uit het zuiden van de Verenigde Staten. Het zal komen omdat het daar net zo vlak en nat is als in de Mississippi delta. In iedere noot die deze jongens spelen zoeken ze de energie van worksongs, bluegrass, traditionals, covers en eigen werk. meerstemmige zang en banjo, slide, concertina, mandoline, mondharmonica, gitaar, contrabas en drums zijn de ingrediënten voor warme en feestelijke muziek.

 

De Rode HuzarenHet demonstratieteam ‘De Rode Huzaren’ van de Nederlandse Vereniging voor Bereden Wapenvaardigheden ‘Saint Georges’ geeft tijdens Paard & Erfgoed spectaculaire cavalerie-demonstraties. De Rode Huzaren tonen waar de cavalerie het beste in is: snelheid, wendbaarheid en het vermogen om snel toe te slaan. Met ‘hit and run’ tactieken worden vijandelijke posities snel uitgeschakeld en ontregeld. Daarnaast worden diverse wapenvaardigheden te paard gedemonstreerd. Zo komen ‘museum-wapens’ tot leven en geven zij een mooi en historisch beeld van de waarden van paarden voor de vroegere krijgsmacht.

reddingshond 1

Demo Reddingshonden Werkgroep Overijssel.

Wat zijn we blij dat het reddingshondenteam het publiek wil tonen wat er komt kijken bij het training van de honden en wat er nodig is om slachtoffers te vinden bij rampen.

Bijvoorbeeld na een aardbeving of een explosie. Maar ook bij het zoeken naar vermiste personen door dementie, psychische problemen of verdwaalde kinderen. 

Een roofvogelshow hebben we vaker gehad tijdens Paard & Erfgoed, maar vandaag een valkenier te paard.

tonnemakers2De Belgische Trekpaarden zijn
imposante krachtpatsers. De veelzijdigheid van dit paardenras laten ze zien in een stro race, vliegend tapijt en ringsteken met kinderen, maar ook door het trekken van oude machines en een boerenwagen.

Fransman met Bordercollies.
Josh Clemens heeft zijn Franse collega meegenomen. Te paard voert hij een prachtige show op met zijn Border Collies.

schriktrainingInteractieve show met Joyce & Jadee de Vos, de pony’s en kinderen uit het publiek.

De kinderen lezen een opdracht voor b.v. welk paard gaat het snelst liggen. De kinderen doen zelf mee door te gaan liggen, steigeren en dansen. De kinderen kiezen voor 1 van de 2 pony’s. Welke pony kan dit het beste, snelste of leukste?

 

trickriding 02Josh Clemens en zijn team komen allerlei shows verzorgen.
Josh wist op jonge leeftijd al dat hij met dieren wilde werken. Samen met zijn team geeft hij shows over de hele wereld en spelen ze in films zoals James Bond. Josh werd vooral bekend door zijn rol als stuntman in The Wild West Show in Disneyland Parijs. Naast het werken met paarden traint hij veel andere dieren voor filmrollen. Naar Paard & Erfgoed neemt hij een deel van zijn beestenspul mee.

Josh Clemens heeft nu een eigen ‘road-show’ waarbij trickriding een belangrijk onderdeel vormt.

De schapen van landgoedboerderij Oosterheerdt worden bij elkaar gedreven door Border Collies. De demonstratie zal interactief zijn voor kinderen uit het publiek.

Ezeltje Iejoor ShowIk ben Merel Jansen en samen met mijn ezeltje Iejoor ben ik voor de tweede keer aanwezig op Paard & Erfgoed. Iejoor kan allerlei kunsten uit de vrijheidsdressuur (o.a. doodliggen, gapen, steigeren, Spaanse pas, apporteren, etc.), en hij kan niet wachten om dit aan jullie te showen!

Schwarzwälder Fuchs laat zich ook tijdens een show zien!

De gangen zijn soepel en ruim. De draf toont veel stuwing vanuit de achterhand. De paarden hebben weinig ziektes en hebben een goed uithoudingsvermogen.

hersengymnastiekHersenwerk is te vergelijken met denksport of braintraining voor mensen. Het is leuk, het ontspant en tegelijkertijd stimuleert het mentaal. Bij Hersenwerk is het idee is dat de hond, geconcentreerd en op zijn eigen manier lekkers of leuks gaat zoeken.

schapendrijvenCatrinus Homan stuurt met zijn
honden de schaapskudde over de heide van het Doldersummer- en Wapserveld. Tijdens Paard en Erfgoed laat hij zien hoe hij de honden traint voor het schapendrijven. Hopelijk kan hij ons laten meegenieten tijdens Paard & Erfgoed.

Recht of scheefjpgWorkshop Recht op je paard!

Zit jij recht op je paard en ben je even handig met je linker en rechterhand? Vrijwel iedereen kan van tijd tot tijd hulp gebruiken om de houding te paard te verbeteren. Wist jij dat sommige problemen bij het rijden zo opgelost kunnen worden als jou lijf effectiever beweegt en communiceert? Weet jij dat jouw houding te paard een belangrijke invloed heeft op het recht gericht gaan van het paard?

 

Presentatie en promotie van het Fell ponystamboek. Een dubbelspan voor de kar en eentje onder het zadel.

www.nfps.nl

IJslander Showteam 3

"IJslanders zijn anders" hoor je vaak zeggen. Wat is er eigenlijk zo bijzonder aan dit ras?

Naast de stap, draf en galop hebben IJslandse paarden ook nog tölt en telgang. Het zijn kleine paarden en komen voor in vele bijzondere kleuren met veel behang. Naast het demonstreren van de gewone gangen, laten we ook het tölten met bier of wijn in ons hand zien, om te laten zien hoe comfortabel de tölt is. En het rijden met handpaarden, wat in IJsland veel gebeurd.

 

trailranch
Western rijden door de Trail Ranch.

Westernrijden, dagtrails, arrangementen met passie voor de paarden in het nationaalpark 'Het Drents Friesewold".De mensen van de Trail Ranch gaan op een ontspannen en rustige manier met hun paard om. Eerst naast het paard en daarna er pas op. Wilt u ook eens op zo'n Western paard? Dat kan tijdens hun demo's bij hun kraam.

LSOVHDe LSOHV is een Nederlandse jonge vereniging, opgericht op 10 maart 2013, die is ontstaan uit een groep liefhebbers van de Oudduitse herder die zich willen inzetten voor de gezondheid van het ras. Een groep met een andere visie op de manier van fokken dan zoals die in de afgelopen jaren door velen is gehanteerd in de Herderwereld.
Tijdens onze demonstratie kunt u kennis maken met de diverse types en kleuren Oudduitse herder, maar ook met de veelzijdigheid ervan waaronder een stukje obedience en detectiewerk.

omnibusJos is al dagen op zijn rijtuig aan het poetsen. Met zijn schitterende Omnibus met vier prachtige Friese paarden ervoor laat hij het leven uit de 19de eeuw herleven. Toen werd dit rijtuig tijdens het reizen tussen de buitenplaatsen gebruikt.

Dogdance is een creatieve sport voor hond en baas. De hond leert allerlei oefeningen en volgpositie aan en vervolgens wordt hiermee een routine gevormd op muziek.

Wim Pomp is in het Noorden een graag geziene gast op springconcoursen. Hij heeft al vele prijzen in de wacht gesleept. Wat er allemaal komt kijken bij het springen zal Wim u vertellen. Samen met een aantal van zijn cursisten te paard en te pony laat hij de kneepjes van het vak zien.

foto Dogfrisbee 3Dogfrisbee is een hondensport, niet alleen voor de hond maar ook zeker voor de baas. Wij (Wendy en Kim) spelen dit met border collies. Genieten en plezier staan voorop. Dogfrisbee kan met meerdere rassen gespeeld worden en niet alleen met Border Collies, dit maakt de sport zo leuk. Er gaat veel training aan vooraf zowel voor de baas als voor de hond. Gooi en spring training. Het vergroot de band tussen mens en hond, juist doordat de basis trainingen terug komen in het frisbee spelen. We laten deze sport tijdens Paard & Erfgoed met wat oudere en jonge hondjes zien.

Jachthond jewelTen behoeve van de jacht zijn er diverse hondenrassen ontstaan die de jagers mee kunnen helpen in de uitoefening van de jacht. Jagen zonder hond is niet mogelijk. Op Paard en Erfgoed laten we zien wat je met je hond hier in kan doen. Van puppy tot ervaren honden is in demonstratie te zien hoe de samenwerking tussen baas en hond gestalte krijgt en welk plezier zowel de baasjes als de honden beleven om op deze wijze actief bezig te zijn.

 

X

Paard & Erfgoed

Copyright: de inhoud en afbeeldingen gepubliceerd op deze website mogen niet zonder toestemming gebruikt worden.