Programma 2018

omnibus

Jos is al dagen op zijn rijtuig aan het poetsen. Met zijn schitterende Omnibus met vier prachtige Friese paarden ervoor laat hij het leven uit de 19de eeuw herleven. Toen werd dit rijtuig tijdens het reizen tussen de buitenplaatsen gebruikt.

schriktrainingEen aantal kinderen mogen met hun pony mee doen met de ‘Schrik en Obstakeltraining’.

Als aanvulling op het grondwerk, maakt zij veel gebruik van diverse hindernissen en obstakels. Aan de ene kant om nog meer variatie in het grondwerk te brengen, aan de andere kant om het paard als ‘vluchtdier’ dapperder te maken voor alledaagse situaties. De obstakels variëren van simpele balkjes en pionnen tot aan een waterbak, brug en rookmachine als ultieme schrikobjecten.

Recht of scheefjpgWorkshop Recht op je paard!

Zit jij recht op je paard en ben je even handig met je linker en rechterhand? Vrijwel iedereen kan van tijd tot tijd hulp gebruiken om de houding te paard te verbeteren. Wist jij dat sommige problemen bij het rijden zo opgelost kunnen worden als jou lijf effectiever beweegt en communiceert? Weet jij dat jouw houding te paard een belangrijke invloed heeft op het recht gericht gaan van het paard?

 

IJslander Showteam 3

"IJslanders zijn anders" hoor je vaak zeggen. Wat is er eigenlijk zo bijzonder aan dit ras?

Naast de stap, draf en galop hebben IJslandse paarden ook nog tölt en telgang. Het zijn kleine paarden en komen voor in vele bijzondere kleuren met veel behang. Naast het demonstreren van de gewone gangen, laten we ook het tölten met bier of wijn in ons hand zien, om te laten zien hoe comfortabel de tölt is. En het rijden met handpaarden, wat in IJsland veel gebeurd.

 

Catrinus Homan stuurt met zijn schapendrijven
honden de schaapskudde over de heide van het Doldersummer- en Wapserveld. Tijdens Paard en Erfgoed laat hij zien hoe hij de honden traint voor het schapendrijven. Hopelijk kan hij ons laten meegenieten tijdens Paard & Erfgoed.

Jachthond jewelTen behoeve van de jacht zijn er diverse hondenrassen ontstaan die de jagers mee kunnen helpen in de uitoefening van de jacht. Jagen zonder hond is niet mogelijk. Op Paard en Erfgoed laten we zien wat je met je hond hier in kan doen. Van puppy tot ervaren honden is in demonstratie te zien hoe de samenwerking tussen baas en hond gestalte krijgt en welk plezier zowel de baasjes als de honden beleven om op deze wijze actief bezig te zijn.

 

De schapen van landgoedboerderij Oosterheerdt worden bij elkaar gedreven door Border Collies. De demonstratie zal interactief zijn voor kinderen uit het publiek.

De Rode HuzarenHet demonstratieteam ‘De Rode Huzaren’ van de Nederlandse Vereniging voor Bereden Wapenvaardigheden ‘Saint Georges’ geeft tijdens Paard & Erfgoed spectaculaire cavalerie-demonstraties. De Rode Huzaren tonen waar de cavalerie het beste in is: snelheid, wendbaarheid en het vermogen om snel toe te slaan. Met ‘hit and run’ tactieken worden vijandelijke posities snel uitgeschakeld en ontregeld. Daarnaast worden diverse wapenvaardigheden te paard gedemonstreerd. Zo komen ‘museum-wapens’ tot leven en geven zij een mooi en historisch beeld van de waarden van paarden voor de vroegere krijgsmacht.

fell ponyPresentatie en promotie van het Fell ponystamboek. Een dubbelspan voor de kar en eentje onder het zadel.

www.nfps.nl

De Belgische Trekpaarden zijntonnemakers2
imposante krachtpatsers. De veelzijdigheid van dit paardenras laten ze zien in een stro race, vliegend tapijt en ringsteken met kinderen, maar ook door het trekken van oude machines en een boerenwagen.

foto Dogfrisbee 3Dogfrisbee is een hondensport, niet alleen voor de hond maar ook zeker voor de baas. Wij (Wendy en Kim) spelen dit met border collies. Genieten en plezier staan voorop. Dogfrisbee kan met meerdere rassen gespeeld worden en niet alleen met Border Collies, dit maakt de sport zo leuk. Er gaat veel training aan vooraf zowel voor de baas als voor de hond. Gooi en spring training. Het vergroot de band tussen mens en hond, juist doordat de basis trainingen terug komen in het frisbee spelen. We laten deze sport tijdens Paard & Erfgoed met wat oudere en jonge hondjes zien.

trailranch
Western rijden door de Trail Ranch.

Westernrijden, dagtrails, arrangementen met passie voor de paarden in het nationaalpark 'Het Drents Friesewold".De mensen van de Trail Ranch gaan op een ontspannen en rustige manier met hun paard om. Eerst naast het paard en daarna er pas op. Wilt u ook eens op zo'n Western paard? Dat kan tijdens hun demo's bij hun kraam.

LSOVHDe LSOHV is een Nederlandse jonge vereniging, opgericht op 10 maart 2013, die is ontstaan uit een groep liefhebbers van de Oudduitse herder die zich willen inzetten voor de gezondheid van het ras. Een groep met een andere visie op de manier van fokken dan zoals die in de afgelopen jaren door velen is gehanteerd in de Herderwereld.
Tijdens onze demonstratie kunt u kennis maken met de diverse types en kleuren Oudduitse herder, maar ook met de veelzijdigheid ervan waaronder een stukje obedience en detectiewerk.

Ik ben Merel Jansen en samen met Ezeltje Iejoor Showmijn ezeltje Iejoor ben ik voor de tweede keer aanwezig op Paard & Erfgoed. Iejoor kan allerlei kunsten uit de vrijheidsdressuur (o.a. doodliggen, gapen, steigeren, Spaanse pas, apporteren, etc.), en hij kan niet wachten om dit aan jullie te showen!

X

Paard & Erfgoed

Copyright: de inhoud en afbeeldingen gepubliceerd op deze website mogen niet zonder toestemming gebruikt worden.