Shows showbak

De Fransman Pierre Fleury begon op 4 jarige leeftijd met paardrijden. Toen Pierre 15 jaar was heeft hij meegedaan aan een cursus over dierengedrag en is toen verleid door de paarden. In zijn communicatie met paarden gebruikt hij lichaamstaal en stemgebruik.

In 2011 rond Pierre zijn studie af en gaat hij naar Parijs om mee te doen met de tv show ‘French got talent’. Hij maakt indruk op de kijkers en de jury. Hij voert een show op waarin hij zijn paarden verschillende trucs laat doen in het kader van vrijheidsdressuur. Pierre komt tot in de halve finale.

Zijn zes Highland-paarden vormen samen drie koppels met alle andere kleuren. Het Schotse paardenras staat bekend om zijn sterke en robuuste postuur en werd vroeger veel gebruikt voor het zware werk op de boerderij. Nessy en Nelson zijn beide witte ruinen van 14 jaar oud, Ulane en Uzar zijn grijze merries van 5 jaar oud. Xenou en Xenor vertegenwoordigen het jongste en wildkleurige paar van de groep met een leeftijd van 4 jaar.

 

HIER INFO DEELNAME CLINIC PIERRE FLEURY

Logo hoopersHoopers is een sport met een minimale belasting voor hond en handler. De hindernissen bestaan uit hoopers, tunnels en tonnen. Deze toestellen kunnen zowel onafhankelijk worden gebruikt als worden samengevoegd in een parcours. De oefeningen zijn eenvoudig aan te passen aan de hond en/of handler. Wees welkom om te komen kijken en/of mee te doen na de demonstratie!

Blackriders3

The Black Riders geven drie shows tijdens Paard & Erfgoed. U kunt genieten van een vuurshow, demonstratie met een Romeinse strijdwagen en een hillarische kruiwagenrace.

Jump-A-Roujump a roundnd Dogsport 

Voor elke hond heeft Jump-A-Round een passende hobby!

Elke hond kan genieten van sport. Welke sport bij de hond past, is afhankelijk van het ras, de leeftijd, gezondheid en de voorkeur van de hond.

Wij willen jullie kennis laten maken met behendigheid, dogdance en tricks voor honden.

Fries paardenballet show Vier Friese paarden die bereden
worden door ruiters / amazones gekleed in de traditionele Friese klederdracht die gedragen werd omstreeks het jaar 1860.

emiel voest2Emiel Voest van de Freestyle Academy verzorgt een clinic waarin hij zal laten zien hoe de training van een paard wordt opgebouwd met werkvormen vanaf de grond. Al deze werkvormen zijn ondersteunend aan het rijden. Het werken met een loslopend paard gaat over in het werken aan de hand en in het rijtipische werk aan de dubbele lange lijnen om uiteindelijk te eindigen in het rijden.

Ik ben Merel Jansen en samen met Ezeltje Iejoor Showmijn ezeltje Iejoor ben ik dit jaar voor het eerst aanwezig op Paard & Erfgoed. Iejoor kan allerlei kunsten uit de vrijheidsdressuur (o.a. doodliggen, gapen, steigeren, Spaanse pas, apporteren, etc.), en hij kan niet wachten om dit aan jullie te showen!

Ruudsandersroofvogel 000Ruud Sanders is een professionele valkenier en zorgt met zijn verschillende roofvogels voor amusement, educatie en spektakel. Hij demonstreert hoe zijn vogels vliegen en vertelt over hun leefwijze en herkomst. De bezoekers worden bij zijn show betrokken. Bent u de gelukkige die zelf een vogel laat vliegen?
www.valkerijrsanders.nl

 

Trots zijn we te kunnen melden lammert haanstradat Lammert Haanstra komt om ons de fijne kneepjes in het vak te leren over het longeren van een jong paard, het gymnastiseren van paarden met behulp van balkjes en een zitles van een amazone aan de longe. In samenwerking met de CIOS legt hij uit waarom de fitheid van ruiters/amazones van belang is en hoe hier wat aan te doen is.

omnibus

Jos is al dagen op zijn rijtuig aan het poetsen. Met zijn schitterende Omnibus met vier prachtige Friese paarden ervoor laat hij het leven uit de 19de eeuw herleven. Toen werd dit rijtuig tijdens het reizen tussen de buitenplaatsen gebruikt.

Catrinus Homan stuurt met zijn schapendrijven
honden de schaapskudde over de heide van het Doldersummer- en Wapserveld. Tijdens Paard en Erfgoed laat hij zien hoe hij de honden traint voor het schapendrijven. Hopelijk kan hij ons laten meegenieten tijdens Paard & Erfgoed.

wendy bouwsemaWendy Bouwense en Saskia Gerritsen zullen een demonstratie geven over vriendschap.
De twee vriendinnen hebben een sterke vriendschap met hun paarden, wat een goede basis vormt om plezier te hebben in de paardensport! Samen rijden ze succesvol crossen en TREC wedstrijden. Tijdens deze demo hopen ze het publiek te inspireren tot het spelen met paarden, zowel op de grond als in het zadel!

De Belgische Trekpaarden zijntonnemakers2
imposante krachtpatsers. De veelzijdigheid van dit paardenras laten ze zien in een stro race, vliegend tapijt en ringsteken met kinderen, maar ook door het trekken van oude machines en een boerenwagen.

spaanse paard TessaTessa Berends en haar Spaanse paard Miquel rijden al jaren dressuur en shows om hun lol van het rijden met het publiek te delen.

Joyce en Jaydee houden zich al jaren bezigjoyce met het trainen van paarden in de breedste zin, waarbij het werken op de grond eigenlijk centraal staat. Samenwerking door communicatie gecombineerd met positieve training, zodat het plezier bij zowel mens als paard uiteindelijk voorop staat. Denk aan grondwerk, clickertraining, vrijheidsdressuur, schrik- en obstakeltraining, werken in vrijheid en natuurlijk de Horse Agility.